Werkgroep Zorgvraag buiten de VIL
(multidisciplinaire en lijnoverschrijdende samenwerking p. 12 ZIG, Zwangere en (ongeboren) kind centraal p. 10 ZIG, p.20, 29 e.v, 35 e.v. ZIG met betrekking tot de zorgverlening)
Context
Er is een steeds grotere groep zwangeren die een zorgvraag buiten de VIL aangeeft.
Echter daar waar een zorgvraag buiten onze werkafspraken cq protocollen valt is het voor goede zorg in de keten nodig om handvatten te hebben. Met duidelijke handvatten kunnen er, door middel van informed consent en shared decision making, afspraken met de cliënt en betrokken zorgverleners worden gemaakt. Welke van essentieel belang zijn voor een goede uitkomst van de zwangerschap en baring zowel op gezondheid als op tevredenheid.
Samenstelling van de werkgroep
Myrthe la Rive Box, Judith van den Berg, Annemarie Gaasbeek, Esther van den Essenburg, Joost Bosma, 1 arts-assistent gynaecologie
Doel
Het vergroten van kennis van de zorgverleners binnen ons VSV omtrent het onderwerp zorgvraag buiten de VIL. Het aanreiken van handvatten. Alsmede een expertisegroep vormen met betrekking zorgvragen buiten de VIL.
Taken
- Maken van een werkafspraak omtrent zorgvragen buiten de VIL. Waarbij het stappenplan van het maken van een protocol als proceshandleiding dient. In afstemming met de werkafspraak informed consent/shared decision making die door het VGO gemaakt wordt.
- Het vergroten van de kennis over zorgvragen buiten de VIL bijvoorbeeld door een praatje tijdens de verloskundemiddag
- Het vormen van een expertisegroep voor de professionals in de regio bij zorgvragen buiten de VIL. Hieronder valt o.a. het inventariseren van expertise en ervaring m.b.t. zorgvragen buiten de VIL.
Terugkoppeling vindt plaats via de VSV website en de VSV vergadering aan de leden en via Dragon Myrna Knol aan het VSV bestuur.